All On Four Tekniği Nedir? Nasıl Uygulanır?

all on four tekniği

All On Four Tekniği Nedir? Nasıl Uygulanır?

All on four tekniği 2003 yılından bu yana uygulanan ve aşırı düzeyde kemik kaybı meydana gelen hastalarda protezin sabitlenmesi prosedürüne dayanan bir tedavi konsepti olarak açıklanabilir. Kemik kaybına bağlı olarak protez kullanamayan hastalarda başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlayan bu tedavi kapsamında 4 ya da 6 implant ile protezin sabitlenmesi sağlanıyor.

Böylece hastalar protez dişlerini sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor. Çiğneme, ısırma ya da konuşma gibi fonksiyonlarda hiçbir sıkıntıya sebebiyet vermiyor olması bu tedavinin gün geçtikçe daha fazla sayıda kişi tarafından tercih edilmesini beraberinde getiriyor. Bu tedaviden kimlerin faydalanabildiğine, tedavinin avantajlarına ve en çok merak edilen diğer konulara da değineceğiz. Ancak öncesinde nasıl yapıldığı konusuna açıklık kazandıralım.

All On Four Uygulaması Nasıl Yapılır?

all on four nasıl yapılır

Hastaya all on four tekniği ile tedavi uygulanmadan önce mutlaka klinik muayenenin yapılması gerekiyor. Bazı hastalarda diş çekimi yapılması da gerekebilir. Diş çekimi yapılmasının ardından implantların yerleştirilmesi aşamasına geçilir. Tedaviye başlanmadan önce hastadan alınan ölçülere uygun olarak protezlerin hazırlanmış olması gerekiyor.

İmplant uygulamasının ardından geçici protezler yerleştirilir ve sabitlenir. Böylelikle hasta aynı gün protez dişlerini kullanmaya başlar. Bir süre sonrasında kalıcı olan ve hasta tarafından daimi olarak kullanılacak protezler yerleştirilir. Bu tedavide kullanılan implantlari klasik implant tedavisinde kullanılan ve titanyum materyalden hazırlanan aparatlardır.

Ancak burada önemli bir farka da dikkat çekmek gerekiyor. Tamamen dişsiz olan bir çenede diş kayıplarının giderilmesi için 8 ya da 10 adet implant kullanılması gerekiyor. Ancak ‘all on 4’ olarak da bilinen bu tedavide çoğunlukla 4 adet implant kullanımı yeterli olur. Ender durumlarda 6 adet implant kullanımı da gerekebilir.

Genellikle ön bölümde kemiğin ideal kalınlıkta olduğu bölgeye 2 ve çene kemiğinin arka kısmına da 2 adet implant yerleştiriliyor. Ön bölümdeki implantlar 0 derecelik yani dik açı ile yerleştirilir ancak arkadaki implantlar 15 -45 derecelik açıyla konumlandırılıyor. Bunun amacı ise sağlamlık noktasında maksimum düzeyi yakalamaktır.

Hastalar açısından son derece konforlu bir süreç eşliğinde tamamlanan bir tedavi olduğunu da belirtmek gerekiyor. İmplant yerleştirilmesi gibi işlemler anestezi altında gerçekleştirilir. Bu nedenle hastanın acı hissetmesi, ağrı ya da kramp şikayetlerinin olması da engellenir.

All On Four İmplant Tekniği Kimlere Yapılır?

Sıklıkla merak edilen konulardan biri de all on four tekniği ile uygulanan tedaviden kimlerin faydalanabildiği oluyor. Öncelikle tüm dişlerini kaybetmiş olan hastaların bu tedaviden istifade edebildiğini belirtelim. Bununla birlikte dişlerinin büyük bölümünü kaybetmiş olan ve kalan dişlerin de mutlaka çekilmesi gerektiğinde protez diş uygulaması bu teknikle gerçekleştirilebilir.

Ancak elbette tedavi öncesinde kalan dişlerin çekimi gereklidir. Özellikle alt ve üst çenenin arka kısmında kemik kaybının yüksek olduğu hastalarsa bu tedavinin önerildiği bilgisini de aktaralım. Hastaların aynı gün protez dişleri kullanmaya başlıyor olması çok önemlidir. Bu sayede konuşma ve beslenme sorunu yaşanmasının önüne geçilebiliyor ve kemik kaybı olan hastalar da gönül rahatlığı ile protez diş uygulamasından faydalanabiliyor.

Tedavi öncesinde yapılan muayenede diş eti rahatsızlıkları gibi çeşitli sorunlar tespit edilirse öncelikle bu sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik bir tedavi uygulanır. Diş hekiminize danışmanız durumunda bu tedavinin sizin için uygun olup olmadığı konusunda bilgi alabilirsiniz.

All On Four Tekniği Sonrası Neler Yapılmalı?

all on four sonrası

Elbette all on four tekniği tedavisi kapsamında hastaların bazı ilaçlar kullanması gerekebilir. Diş hekiminiz tarafından reçete edilen ilaçları mutlaka düzenli olarak kullanmalısınız. Ayrıca kalıcı olan protezler takılmadan önce geçici protez uygulaması yapılır.

Bu süreçte sert olan yiyecekleri dişlerle kırarak tüketmekten ya da çok sert yiyecekleri çiğnemekten kaçınmak gerekiyor. Ağız temizliğine ve hijyene de çok fazla önem verilmesi gerektiği unutulmamalıdır. İmplant uygulaması yapıldıktan sonra kemiğin kaynaşma süreci boyunca bu hususlara dikkat edilmelidir. Daimi olan protezlerin uygulamasının ardından hastalar normal beslenme düzenine geçiş yapabilir.

Bilginiz olsun –> implant diş yapımı 

All On Four İmplantın Avantajları Nelerdir?

Genel olarak all on four tekniği uygulanarak gerçekleştirilen tedavinin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Başarı oranı son derece yüksek bir tedavidir
  • Bu yöntem kemik kaybını önlemeye yardımcı olur
  • Tedavi süresi oldukça kısadır
  • Konforlu bir iyileşme süreci yaşandığından hastaları zorlayan bir teknik değildir
  • İmplantın yapıldığı gün geçici protezler de uygulandığında hastalar beslenme ve konuşma fonksiyonlarında sıkıntı yaşamaz
  • Konuşma ve çiğneme fonksiyonlarında ciddi bir düzelme elde edilir
  • Özellikle hareketli protez kullanımıyla ilgili sorun yaşayan hastalar için gayet ideal bir seçenektir
  • Estetik açıdan da hastaların özgüvenini destekleyen bir tekniktir
  • Bu tedavide kullanılan implant sayısı azdır ve bu nedenle hastalar açısından maliyeti çok daha düşüktür
  • Protezlerin konuşma ya da beslenme sırasında çıkması yönündeki endişeyi ortadan kaldırır

İleri İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

ileri implant tedavisi

Öncelikle implant tedavisinin yapılabilmesi için hastanın kemik hacminin belirli bir oranda olması gerektiğini belirtelim. Şayet hastanın kemik dokusu yeterli düzeyde değilse implantın uygulanacağı bölgede kemik oluşturma işleminin yapılması gerekir. Hastaya all on four tekniği uygulanması gerektiğinde de öncesinde kemik oluşturma işleminin yapılması gerekebilir.

Bu işlemde kemik tozu kullanılır ya da hastanın kendi kemiğinden alınan kemikle işlem gerçekleştirilir. Kemiğin oluşması için 4 ay ile 6 ay arasında değişen bir süre boyunca beklemek gerekiyor. Bu süre her hastada aynı olmayabilir. Daha kısa ya da daha uzun süre beklemek de gerekebilir. Sonrasında implant tedavisi aşamasına geçilebilir.

All On Four İmplant Fiyatları 2021

Hastalar all on four tekniği konusunda fiyat bilgisi de almak isteyebiliyor. Ancak net bir fiyattan söz etmek olanaksızdır. Çünkü tedavi öncesinde hastaya diş çekimi uygulaması yapılabilir. Aynı zamanda yeterli kemik oluşumunun mevcut olmaması durumunda kemik oluşturma işleminin yapılmasına da ihtiyaç olabiliyor.

Haliyle tüm bunlar toplam fiyat üzerinde etkili olan faktörlerdir. Diş hekiminin deneyimi ya da tedavi kapsamında kullanılan malzemeler gibi unsurlar da dikkate alındığında fiyatlar bir hayli değişkenlik gösterebiliyor. Ancak bu tedavide daha az sayıda implant kullanıldığını da göz ardı etmemelisiniz. Bu nedenle tedavi için makul bir bütçe ayırmak yeterli olabiliyor. Randevu almanız ve muayene olmanız durumunda tarafınıza net bir fiyat bilgisi iletilecektir.

Merak edenler için –> implant fiyatları

All On Four Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Elbette all on four tekniği ile gerçekleştirilen tedavide protez dişlerin bakımının ihmal edilmemesi gerekiyor. Ağız ve diş temizliğine dikkat edilmesi, üzerinde mutlaka durulması gereken unsurların başında geliyor. Protez bakımı ve temizliği için özel olarak geliştirilen malzemeler kullanılabilir. Bu malzemelerin yardımı ile protez dişlerin bakımı yapılabilir.

Aynı zamanda çok sert cisimlerin dişle kırılmaya ya da çiğnenmeye çalışılması da sakıncalıdır. Her ne kadar protez dişler sağlam malzemeler kullanılarak üretiliyor olsa da tıpkı gerçek dişler gibi kırılma ya da çatlama risklerinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Diş hekiminizden bu tedavi sonrasında bakımın nasıl olması gerektiği ve nelere dikkat etmenizin önem taşıdığı konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir –> Diş çekimi nasıl yapılır

 

    Hemen Randevunuzu Oluşturun

    Write a Comment

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    fiber post uygulaması

    Fiber Post Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

    Fiber post uygulaması dişe kanal tedavisi yapılmasının ardından devreye giren bir işlemdir. Dişte madde kaybının …

    Empress kuron kaplama

    Empress Kuron Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

    Empress kuron kaplama hiçbir metal madde kullanılmadan gerçekleştirilen ve son derece doğal görünen diş kaplama çeşitlerinden …

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar

    Dişlere Zarar Veren Alışkanlıklar Nelerdir?

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olmanız, diş sağlığınızı korumanız açısından önemlidir. …