Box Teknik Nedir? Nasıl Yapılır? Fiyatları Ne Kadar?

box teknik

Box Teknik Nedir? Nasıl Yapılır? Fiyatları Ne Kadar?

Box teknik özellikle çene kemiğinde aşırı erime olan hastalar için ideal bir uygulamadır. Bu teknik sayesinde implant yapılması da mümkün hale gelir. Genel olarak kaybolan kemik dokusunun yeniden oluşturulması için kullanılan bir yapılandırma tekniği olduğunu söyleyebiliriz. İnsan kemik dokusuna uygun formda olmak kaydıyla laboratuvar ortamında hazırlanan kemikler, cerrahi yöntemle çene kemiğinin içerisine yerleştiriliyor. Bu sayede kaybolan çene kemiğinin yeniden yapılandırılması gerçekleştirilmiş oluyor.

Yöntemin en önemli özelliklerinden biri, hastadan kemik bloklar alınmasına gerek bırakmamasıdır. Çünkü işlem sırasında özel hazır kemik materyalleri ve poly D, L-lactic acid (PDLLA) kullanıldığından hastadan kemik alınmasına ihtiyaç olmaz. Günümüzde çok daha yaygın bir şekilde uygulanan box teknik için uygun hasta adaylarının kimler olduğunu ve bu tedavinin ne kadar sürdüğünü de açıklayacağız. Ancak öncesinde nasıl yapıldığını mercek altına alalım.

Box Teknik Nasıl Yapılır?

box teknik nasıl yapılır

Genel olarak box teknik olarak adlandırılan işlemin amacı kaybolan kemik dokusunun 3 boyutlu olarak yapılandırılmasıdır. Oldukça başarılı sonuçlar elde etmeyi sağlayan yöntem sayesinde yıllar önce dişlerini kaybeden ve çene kemiği eriyen, bu nedenle protez kullanamayacak düzeye gelen hastalar için sabit protez yapılabiliyor. Bu yöntemin diş hekimliğinden önce plastik cerrahide ve beyin cerrahisinde kullanıldığını belirtelim.

İşlem sırasında dokularla uyumlu bir yapıya sahip olan polilaktik asit plakaları çene kemiğine yerleştiriliyor. Hayvan kemiklerinin bazı işlemlerden geçirilmesinin ardından oluşturulan kemik grefti ile doldurulduktan sonra iyileşmenin gerçekleşmesi için bekleniyor. Bu işlemin üzerinden 6 ay ile 8 ay geçtikten sonra son derece sağlıklı bir kemik dokusu elde edilmiş oluyor.

Sağlıklı kemik dokusunun elde edilmesiyle beraber implant işlemine de geçilebiliyor. Bu sayede hastalar fonksiyonel ve estetik açıdan da güzel görünen bir diş yapısına sahip oluyor. Bu yöntemi benzerlerinden daha üstün kılan özellik, hastanın vücudundan kemik alınmasına gerek bırakmıyor olmasıdır. Üç boyutta kemik onarımına olanak tanıyor olması, kutu tekniğinin gün geçtikçe daha da yaygın bir şekilde kullanılmasını beraberinde getiriyor.

Box Teknik Hangi Hastalara Uygulanabilir?

Çene kemiğinde kemik kaybı olması, özellikle ilerleyen yaşlarda son derece sık gözlemlenen bir durumdur. Bu nedenle box teknik pek çok hasta için uygulanabiliyor. Çünkü çene kemiğinde kemik kaybı olan kişiler, implant uygulaması gibi çeşitli işlemlerden faydalanabilmek için kemiğin yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla işlemin hangi hastalara uygulanabildiği sorusunun ilk yanıtı, ‘çene kemiğinde yaygın kayıp olanlar’ şeklindedir.

Bununla birlikte uzun yıllar total protez kullanmak zorunda kalan hastalar da rahatlıkla box teknik uygulamasından faydalanabilir. Kimi zaman hastalar çeşitli operasyonlar geçirmek durumunda kalabiliyor ve buna bağlı olarak kemik kaybı tablosu ortaya çıkıyor. Bu hastalar için de söz konusu teknik uygulanabiliyor.

Bazı dişlerin çekilmesinden kaynaklı olarak kemik seviyesi istenen düzeye gelmediğinde de ‘kutu tekniği’ olarak adlan yöntem tercih edilebiliyor. Sonuç olarak son derece geniş bir hasta grubunun bu işlemden istifade edebileceğini belirtebiliriz. Yetersiz kemik probleminden kaynaklanan pek çok sorunun ortadan kaldırılması ile hastalar implant işleminden faydalanabiliyor.

Çene Kemiği Neden Erir?

çene kemiği neden erir

Hastalar box teknik konusunda çene kemiğindeki erimenin nedenini de merak edebiliyor. İnsanlarda özellikle 35 yaş sonrasında çene kemiklerinde çeşitli problemler meydana gelebiliyor. Kadınlarda menopoz dönemi sonrasında kemik dolgunluğunda meydana gelen kayıplar çene kemiğini de etkiliyor. Çene kemiğinde erime meydana gelmesinin en önemli nedenlerinden biri de diş eti hastalıklarıdır. Diş eti hastalıklarının ciddiye alınmaması ve tedavi edilmemesi oldukça ciddi sonuçlar doğurabilir.

Diş eti hastalıkları, tedavi edilmediğinde çene kemiğinde erimeye neden olabiliyor. Hatta buna bağlı olarak yüz kaslarında çökmeler de meydana gelebiliyor. Özellikle belirli bir yaştan sonra çene kemiğinde erimelerin daha hızlı meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bu durum ciltte kırışıklıklar ve çizgiler ile de kendini belli ediyor.

Bununla birlikte yanlış diş fırçalama, yıllar boyunca devam ettiğinde söz konusu soruna adeta davetiye çıkarıyor. Öncelikle diş etlerinde kanama meydana geliyor. Bu durum diş eti iltihaplanmasını beraberinde getirebiliyor. Diş eti iltihabı her ne kadar son derece basit bir problem gibi görünse de tedavi edilmemesi durumunda çene kemiğinde kayıplara yol açıyor.

Ayrıca diş çekiminin de kemik kaybına yol açtığını belirtebiliriz. Diş protezlerinin kötü yapılmış olması ve beraberinde bakımının ihmal edilmesi gibi unsurlar da uzun vadede bu tür sorunlara sebebiyet verebiliyor. Son olarak çok uzun süre damaklı protez kullanımının da çene kemiğinde kemik kaybına neden olabildiğini belirtebiliriz.

Elbette kemik kaybı beslenme ile de yakından ilgilidir. Yanlış, tek yönlü ya da yetersiz beslenme vücuttaki kemik yapısını olumsuz yönde etkiler. Bu durum kısa vadede olmasa da uzun vadede kemik kayıpları ile sonuçlanabilir. Ancak günümüzde box teknik sayesinde çene kemiği kayıpları problem olmaktan çıkıyor.

Merak edenler için –> implant fiyatları

Kaybolan Çene Kemiği Yeniden Yapılabilir Mi?

Elbette kaybolan çene kemiği box teknik uygulaması sayesinde yeniden yapılabilir. Bu yöntemde bazı hayvanların kemikleri laboratuvar ortamında, bu işleme özel teknikler kullanılarak insanların kemik dokusuna uygun hale getiriliyor. Çene kemiği kaybı olduğunda bu bölgeye cerrahi müdahale ile PLA plakalarının absorbe edilmesi sağlanıyor.

Şimdiye dek çok sayıda hasta kaybolan çene kemiğinin yarattığı sorunlardan kurtuldu. Özellikle implant uygulamasından faydalanmak isteyen ancak çene kemiği yetersizliği nedeniyle sorun yaşayan hastalar için bu uygulamanın umut vaat ettiğini söyleyebiliriz. Bu arada cerrahi operasyon kısa zamanda tamamlanıyor. Hastalar için zorlayıcı bir işlem olmadığı bilgisini de aktaralım.

Box Teknik Fiyatları Ne Kadar?

box teknik fiyatları

Elbette hastalar box teknik için ne kadar bütçe ayırmaları gerektiğini merak edebiliyor. Bu işleme dair net bir fiyattan söz etmek yanıltıcı olacaktır. Diş hekiminin deneyimi, kemiklerin ne oranda desteklenmesi gerektiği gibi çeşitli faktörler bu uygulamanın fiyatını etkiliyor. Bu nedenle hastalar fiyata dair araştırma yaptıklarına birbirinden çok farklı rakamlarla karşılaşabilirler.

Farklı fiyatlandırmaların son derece normal olduğunu belirtebiliriz. Nedeni ise fiyatı etkileyen unsur sayısının fazla olmasıdır. Ancak bir fikir verebilmesi bakımından fiyatların sanıldığı kadar yüksek olmadığını söyleyebiliriz. Öncelikle randevu talebinde bulunabilir ve genel bir muayeneden geçebilirsiniz. Ardından kemik yapısının durumuna bağlı olarak gerekli planlama yapılacak ve tarafınıza da net bir fiyat bilgisi iletilecektir. Bu teknikle ilgili sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Bilginiz olsun –> https://butunisimizdis.com/dis-cekimi-nedir-nasil-yapilir/

Box Teknik Tedavi Süresi Ne Kadar?

Bilindiği gibi implant uygulamasına geçilmeden önce istenen kemik dolgunluğunun elde edilebilmesi için 4 ay ile 6 ay arasında değişen bir süre beklemek gerekiyor. Bu durum implant için yeterli kemiğe sahip olmayan hastalar içi geçerlidir. Eğer ideal düzeyde kemik yapısı mevcutsa aynı seans içerisinde implant işlemi de yapılabiliyor.

Kemik yapılandırması için uygulanan box teknik işleminin ardından birkaç ay beklenmesi gerekir. Bu süre her hastada aynı olmaz. Bazı hastalarda sadece 2 ayda istenen sonuç elde edilirken bazı hastalarda bu süre 4 ayı da bulabilir. Uygulama tek bir seans halinde gerçekleştiriliyor olsa da daha sonra yapılacak implant işlemi için beklemek gerekebilir. Bu konuda diş hekiminize danışabilirsiniz. Bu sayede tahmini bir tedavi süresi hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir:
All on four

 

    Hemen Randevunuzu Oluşturun

    Write a Comment

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    fiber post uygulaması

    Fiber Post Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

    Fiber post uygulaması dişe kanal tedavisi yapılmasının ardından devreye giren bir işlemdir. Dişte madde kaybının …

    Empress kuron kaplama

    Empress Kuron Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

    Empress kuron kaplama hiçbir metal madde kullanılmadan gerçekleştirilen ve son derece doğal görünen diş kaplama çeşitlerinden …

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar

    Dişlere Zarar Veren Alışkanlıklar Nelerdir?

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olmanız, diş sağlığınızı korumanız açısından önemlidir. …