İmplant Diş Yapımı Nasıl Olur? Ne Kadar Sürer?

implant diş yapımı

İmplant Diş Yapımı Nasıl Olur? Ne Kadar Sürer?

İmplant diş yapımı diş eksikliği durumunda günümüzün en sık tercih edilen yöntemi haline geldi. Özellikle protez diş kullanmak istemeyenler için son derece cazip bir seçenek olan bu uygulama ile yüz güldüren sonuçlar elde edilebiliyor. İmplantın hasta açısından da konforlu bir süreçte tamamlanan işlemlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Eksik diş problemine karşı geliştirilen bu özel yöntem hakkında merak edilen tüm konulara açıklık kazandıracağız. İmplantın acı verip vermediği, tüm dişlere yapılıp yapılamadığı gibi konuları da mercek altına alacağız. Ancak öncesinde sıklıkla merak edilen bir konu olan seans sayısına değinelim.

İmplant Diş Kaç Seansta Yapılır?

Elbette implant diş yapımı için kaç seans gerektiği merak ediliyor. Seans sayısı kaç adet implant yapılacağına bağlı olarak değişebiliyor. Aynı zamanda hastanın kemik yoğunluğu durumunun da seans sayısında belirleyici bir unsur olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kemik yoğunluğunun yeterli olmaması durumunda öncelikle kemik ekimi işleminin yapılması gerekiyor. Ardından hastanın bir süre beklemesi gerekir ki bu süre de her hastada aynı olmamakla birlikte birkaç hafta devam edebilir. Sonrasında implant işlemine geçilir. Bu durumda seans sayısı daha fazla olacaktır.

Hastanın kemik yoğunluğunun uygun olması durumunda, hemen impant işleminin yapılması mümkün olabiliyor. İmplant işleminin ardından rutin diş kontrollerine de mutlaka gidilmesi gerekir. Hastanın kolaylıkla uyum sağlayabildiği bir tedavi yöntemi olduğunu da belirtmeliyiz. Herhangi bir adaptasyon süreci yaşamaya gerek kalmadan dişlerin tüm fonksiyonlarından faydalanmak mümkün olabiliyor. Üstelik bu süreçte hastaları zorlayan herhangi bir sıkıntı da yaşanmıyor. Muayene sonrasında diş hekiminiz tahmini olarak seans sayısı hakkında tarafınıza bilgi iletecektir.

İmplant Diş Yapımı Nasıl Olur?

implant diş yapımı nasıl olur

Elbette hastalar implant diş yapımı işleminin nasıl gerçekleştiğini de merak ediyor. Bu işlemin genel olarak 4 farklı şekilde yapılabildiğini belirtebiliriz. İlk yöntemde onarılması mümkün olmayan dişin çekilmesi gerekiyor. Çekilen dişin yerinde oluşan boşluğa ise implantın hemen yerleştirilmesi sağlanır. Bu ilk yöntemin hasta açısından ve aynı zamanda diş hekimi açısından en pratik yöntem olduğunu belirtebiliriz. Ayrıca herhangi bir kesi ya da dikiş işleminin yapılmasına gerek duyulmaz.

Bir diğer implant diş yapımı yöntemi ise halk arasında ‘kapalı teknik’ gibi isimlerle biliniyor. Bu yöntemde filep açılmaz yani hastanın dokusunun kesilmesine gerek olmaz. Lazer teknolojisinden faydalanılarak küçük bir oyuk oluşturulması gerekiyor. Bu oyuğa implant yerleştirilir ve bu sayede işlemin tamamlanması mümkün olur. Hastanın kemik dokusunun uygun olması gibi durumlarda bu yöntemin devreye girdiğini söyleyebiliriz. Oldukça konforlu bir yöntemdir çünkü tek bir aşamada tamamlanır.

Üçüncü yöntem, mini implantlar söz konusu olduğunda uygulanıyor. Mukoza üzerinden direkt olarak implant uygulamasının yapılmasını içeren bu yöntem için hastanın kemik yoğunluğunun uygun olması gerekiyor. Günümüzde çok sık tercih edilen bir yöntem olduğunu söyleyemeyiz ancak hastanın ağız ve çene kemiği durumunun ideal olması durumunda uygulanabilir.

Dördüncü yöntemle implant diş yapımı aynı zamanda toplumda en çok bilinen yöntemdir. Klasik olarak cerrahi müdahale ile gerçekleştirilen bu yöntem aynı zamanda en sık tercih edilen oluyor. Bu yöntemde cerrahi müdahale ile hastanın çene kemiğinde küçük bir boşluk açılıyor. Bu boşluğa implant yerleştiriliyor. Protez diş ise kimi zaman hemen kimi zaman da yaklaşık bir hafta sonrasında implant üzerine yerleştirilir. Bu sayede işlem de tamamlanmış olur.

Elbette bu yöntemlerin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için hastanın kemik yoğunluğunun işleme uygun olması aranır. Şayet kemik yoğunluğu düşükse bu durumda öncesinde kemik ekimi işleminin yapılmasına ihtiyaç olur. Hastaların implant diş yapımı için başvurmaları durumunda muayene ve röntgen gibi işlemlerin ardından hangi yöntemin tercih edileceğine diş hekimi tarafından karar verilir.

Bilgin olsun –> Box teknik

İmplant Diş Çok Can Acıtır Mı?

Halk arasında implant diş yapımı konusunda yanlış inanışlar olabiliyor. Bunlardan biri de işlemin çok fazla acı verdiğidir ki böyle bir durum söz konusu olamaz. Çünkü işlem öncesinde mutlaka lokal anestezi ile müdahale edilecek bölgenin uyuşması sağlanır. Anestezi yapılmadan bu işlemin gerçekleştirilmesi asla tercih edilmez. Dolayısıyla hangi bölgeye implant yapılacak olursa olsun, işlem sırasında hasta herhangi bir acı, ağrı, sızı hissetmez. Bu bölge uyuşmuş vaziyette olduğundan acıması da mümkün olmuyor.

Ancak işlem sonrasında, anestezinin de etkisinin geçmesinin ardından hafif bir sızı ya da ağrı olması mümkündür. Bu durum gayet normaldir ve hissedilen acının da geçici olduğunu unutmamak gerekir. Diş hekimi tarafından reçete edilen ağrı kesici ilacın kullanımı sayesinde söz konusu ağrının kontrol altına alınması mümkün olabiliyor. Çoğu zaman hastalar ilca içmeye bile gerek duymayacak kadar hafif bir sızı olduğundan söz ediyor. Dolayısıyla işlem sonrası hissedilen acı, günlük hayatı ya da iş hayatını sekteye uğratacak kadar şiddetli değildir.

Merak edenler için –> implant fiyatları

Bütün Dişlere İmplant Yapılır Mı?

Bütün dişlere implant yapılır mı

Hastanın hiç dişinin olmaması durumunda total implant diş yapımı işlemi gerçekleştirilebiliyor. Ancak elbette çene kemiğinde yeterli kemik dokusunun bulunması gerekiyor. Ağızda hiç diş olmaması durumunda uygulanabilecek alternatif işlemler de var. Bu tedavi seçeneklerine köprü, hareketli protez ya da parsiyel protez örneklerini verebiliriz. Hiç dişi olmayan hastalara kaç adet implant yerleştirilmesi gerektiği de merak edilen hususlar arasında yer alıyor.

Bir çeneye 8 adet implant yerleştirilmesi durumunda tüm dişlerin takılması mümkün olabiliyor. Ancak hastanın ağız yapısına bağlı olarak bu sayının değişkenlik gösterebileceğini de belirtmek gerekiyor. Yapılacak muayene sonrasında implant diş yapımı ve hiç diş olmaması halinde kaç adet implant kullanılacağı gibi konularda daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Mutlaka okumalısın –> All on four

İmplantın Üzerine Protez Nasıl Takılır?

Öncelikle implant diş yapımı işleminde özel olarak geliştirilen ve vida benzeri bir materyal kullanıldığını belirtelim. Bu materyalin sabitlenmesinin ardından protez dişin üzerine uygulanması sağlanıyor. Materyalin üzerindeki eklere yapışan özel aparatlar sayesinde bu dişlerin tıpkı doğal dişler gibi sorunsuz bir şekilde kullanılması mümkün olabiliyor. Konuşma ya da yemek yeme gibi eylemler sırasında herhangi bir problem yaşanmıyor. Aynı zamanda hastalar protez dişlerin çıkacağı yönünde bir endişe duymuyorlar. Bu özellikler söz konusu işlemin gün geçtikçe daha fazla tercih edilmesinin nedenleri arasında yer alıyor.

İmplant Uygulanması Sırasında Acı Duyuluyor Mu?

implant sırasında acı duyulur mu

Çok sayıda diş tedavisi gibi implant diş yapımı öncesinde de bölgenin uyuşması sağlanıyor. Lokal anestezi ile bu bölgenin uyuşturulması, işlem sırasında acı hissedilmesini % 100 önlüyor. Dolayısıyla hastalar tüm bu süreç boyunca herhangi bir acı, ağrı duymuyor. Pek çok kişi eksik diş sorunu yaşıyor olmasına rağmen, işlemin acı vereceği endişesi nedeniyle bu uygulamadan faydalanmıyor. Oysa sanıldığı gibi acı veren bir işlem değildir.

Elbette implant diş yapımı sonrasında çok hafif düzeyde bir sızı ya da ağrı olabilir. Ancak bu durumun tıbben gayet normal olduğunu, bu konuda da herhangi bir endişeye kapılmamak gerektiğini belirtelim. Çoğu zaman hafif düzeydeki bu sızı saatler sonrasında kendiliğinden geçiyor. Ender durumlarda birkaç gün daha devam etmesi söz konusu olabilir. Konuyla ilgili tüm sorularınızı hemen yorum bölümüne yazabilirsiniz.

İlginizi çekebilir –> implant nedir

 

    Hemen Randevunuzu Oluşturun

    Write a Comment

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    fiber post uygulaması

    Fiber Post Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

    Fiber post uygulaması dişe kanal tedavisi yapılmasının ardından devreye giren bir işlemdir. Dişte madde kaybının …

    Empress kuron kaplama

    Empress Kuron Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

    Empress kuron kaplama hiçbir metal madde kullanılmadan gerçekleştirilen ve son derece doğal görünen diş kaplama çeşitlerinden …

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar

    Dişlere Zarar Veren Alışkanlıklar Nelerdir?

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olmanız, diş sağlığınızı korumanız açısından önemlidir. …