Kategori: Implantoloji

implant sonrası ağrı olur mu

İmplant Sonrası Ağrı Olur Mu? Ne Kadar Sürer?

İmplant sonrası ağrı oluyor mu sorusu, bu işlemden faydalanmak isteyenlerin en sık merak ettiği hususlardan biridir.  Eksik dişlerin tamamlanması amacıyla uygulanan implant tedavisi takılıp çıkarılan protez diş kullanmak istemeyenler için de son derece cazip bir seçenek oluyor. Sadece tek bir eksik diş olması durumunda da rahatlıkla bu tedaviden faydalanılabilir. Aynı zamanda birden fazla sayıda eksik diş olması durumunda da tercih edilebildiğini belirtelim. İmplantın hangi maddeden yapıldığı gibi merak edilen konulara da değineceğiz. Ancak öncesinde ağrı konusunu daha detaylı bir şekilde ele alalım.

İmplant Takımı Sırasında Ağrı Hissedilir M?

Öncelikle implant sonrası ağrı olabileceğini ve bu durumun da son derece normal olduğunu belirtelim. Fakat işlem sırasında hastanın herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi de anestezi nedeniyle mümkün olmuyor. İmplant işlemi çoğunlukla lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Kimi zaman hastanın durumuna bağlı olarak sedasyon anestezi de tercih edilebilir. Bu sayede işlem sırasında hastanın acı duyması da önlenmiş olur. Ancak anestezinin etkisinin geçmesinin ardından hafif de olsa bir ağrı oluşacaktır.

İmplant tedavisi kapsamında hastanın çene kemiğine müdahale ediliyor ve diş eti de açılıyor. Çene kemiğine vida benzeri materyalin yerleştirilmesi gerekiyor. Bunun için de diş etinin açılmasına ihtiyaç duyuluyor. Neticede bu müdahale cerrahi bir işlemdir ve sonrasında hafif ağrı olması da zaten tıbben beklenen bir durumdur. Bu nedenle implant sonrası ağrı asla olmaz diyemeyiz. Ağrının ne kadar fazla hissedildiği ise kişinin ağrı eşiği ile çok yakından ilgilidir.

Çok şiddetli, ‘dayanılmaz’ olarak tabir edilen bir ağrı beklenmez. Şayet bu denli şiddetli bir ağrı meydana gelirse diş hekiminiz ile görüşmenizde fayda var. İmplantın ardından ağrı olması her ne kadar beklenen bir durum olsa da aşırı düzeyde bir ağrı olması da beklenmez.

İmplant Sonrası Ağrı Kaç Gün Sürer?

implant sonrası ağrı kaç gün sürer

Hastalar henüz işlem yapılmadan implant sonrası ağrı ne kadar sürüyor gibi konularda da bilgi almak isteyebiliyor. Fakat tıpkı ağrının şiddeti gibi ne kadar sürdüğü de kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle net bir gün sayısından söz etmek de yanıltıcı olabiliyor. Çoğunlukla ağrının 1 – 3 gün arasında hafifleyerek geçtiğini söyleyebiliriz. Fakat bu süre daha kısa olabildiği gibi daha uzun da olabilir. Bu arada söz konusu ağrının hastaların günlük hayatını ciddi oranda olumsuz yönde etkileyecek ağrılar olmadığını da belirtmek gerekiyor. Hastalar implant sonrasında yaşadıkları ağrının beslenmelerinde ya da konuşmalarında bir sıkıntıya sebebiyet vermediğini dile getirir. Bu nedenle endişe edilecek bir boyutta ağrı olmadığının da altını çizmekte fayda olacaktır.

İmplant Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Kullanılan implant türü ya da hastanın dokularındaki iyileşme hızı gibi faktörlere bağlı olarak iyileşme sürecinde de farklılık olabiliyor. Elbette implant sonrası ağrı tamamen geçmiş olabilir. Bu durum iyileşmenin % 100 tamamlandığı anlamına gelmiyor. İyileşmenin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için diş hekiminizin önerilerini ve uyarılarını dikkate almalısınız. Nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bazı hususlara vurgu yapabiliriz:

  • Tedavi sonrasında yaklaşık olarak 2 saat boyunca herhangi bir yiyecek ya da içecek tüketilmemelidir
  • Sıcak yiyecek ve içecekler kanamanın artmasına sebebiyet verebilir ve bu nedenle 24 saat boyunca sıcak yiyecek ile içeceklerden de uzak durmanız gerekir
  • Hafif şişme meydana gelebilir ve bu durumda aşırıya kaçmamak kaydıyla bu bölgeye soğuk kompres uygulanabilir
  • Diş etlerinin iyileşmesi tamamlanana kadar sert yiyecekler tüketmemeye özen gösterilmelidir
  • İmplant tedavisinden sonra ağız ve diş temizliğinin ihmal edilmemesi gerekir
  • Ağrı nedeniyle diş fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı bırakmamalısınız
  • Şayet aşırı oranda şişme meydana gelmesi, kanama olması gibi durumlarla karşılaşırsanız mutlaka diş hekiminize bilgi vermelisiniz

İmplant Tedavi Sonrası Ağrı Kesici Alınır Mı?

implant tedavi sonrası ağrı kesici

Hastaların implant sonrası ağrı yaşaması durumunda elbette ağrı kesici ilaç almaları mümkündür. Ancak asla gelişigüzel ağrı kesici ilaç tercihi yapılmamalıdır. Sadece diş hekiminiz tarafından önerilen ağrı kesici ilacın, önerilen dozajda alınması gerekir. Bu sayede söz konusu ağrının kontrol altına alınması da sağlanabiliyor. Sıklıkla sorulan sorulardan biri de ağrı kesici ilaçların ne zaman etkisini gösterdiği ve ağrıyı kestiği oluyor. Ancak bu soruya net bir yanıt veremeyiz.

Ağrı kesici ilaçların etken maddeleri birbirinden farklı olabiliyor. Dolayısıyla bu etken maddelerin kana karışması, ağrı hissini azaltması yahut tamamen ortadan kaldırması da değişebilen sürelerde meydana gelir. Kişinin ağrı eşiği, ağrı kesici ilaçlara vücudun verdiği tepki gibi unsurların da değişebildiğini söyleyebiliriz. Bu süre sadece 10 ile 15 dakika olabildiği gibi 1 saate kadar da uzayabilir. Önemli olan kısa bir süre bekledikten sonra ilacın etkili olmadığı düşüncesiyle ikinci ilacı içmemektir. Ağrı kesici ilaçların fazla dozajda alınması vücuda zarar verebilir.

Bilginiz olsun –> implant fiyatları

İmplant Hangi Maddeden Yapılır?

Kimi zaman implant sonrası ağrı nedeninin kullanılan malzeme olduğu düşünülüyor. Oysa ağrıya neden olan çene kemiği ve diş etine yapılan müdahaledir. Günümüzde kullanılan implantlar titanyum ve alaşımlardan üretilir. Bu malzemeler doku ile son derece uyumludur ve sağlığa zarar vermez. Ağız sıvılarından etkilenmediğini ve aynı zamanda ağız içerisinde meydana gelen baskıdan, kuvvetten etkilenmediklerini de söyleyebiliriz. Bu nedenle uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmeleri de mümkün olabiliyor.

Vücudun yabancı maddeler karşısında gösterdiği alerjik reaksiyon riskinin titanyumdan yapılan implantlar için geçerli olmadığını da söyleyebiliriz. Titanyum, doğada reaktif olarak bulunan bir maddedir ve aynı zamanda birlikte kullanıldığı maddeye de gayet kolay bir şekilde uyum sağlayabilme özelliğine sahiptir. Bu arada titanyumun bilinen en doku dostu materyal olduğunu, implant yapımının yanı sıra daha farklı tıbbi yapılarda da kullanılabildiğini belirtelim. Dolayısıyla eksik dişlerin tamamlanmasında implant tedavisinden gönül rahatlığı ile faydalanılabilir.

İmplantın Tutmadığı Nasıl Anlaşılır?

implantın tutmadığı nasıl anlaşılır

Deneyimli bir diş hekimi tarafından doğru şekilde gerçekleştirilen implantın tutmaması pek mümkün değildir. Ancak kimi zaman bu durumla da karşılaşılabiliyor. İmplantın tutmadığının en net göstergesi sallanıyor olmasıdır. Özellikle dokulardaki iyileşmenin tamamlanmasına karşın hafif de olsa bir sallanma meydana geliyorsa tutmamış olma olasılığından söz edilebilir. Bu gibi durumlarda zaman kaybetmeden diş hekiminize başvurmanızda fayda olacaktır.

Bununla birlikte implantın tutmaması durumunda çoğu zaman ağrı şikayeti de olur. Ağrı beklenenden daha uzun sürer ve aynı zamanda şiddeti de biraz daha fazla olabilir. Bu nedenle uzun süren ağrının da imlantın tutmamış olmasının göstergelerinden biri olabileceğini söyleyebiliriz. Bir diğer gösterge de enfeksiyondur. İmplant tutmadığında çoğu zaman enfeksiyon da meydana gelir. Enfeksiyon durumunda ağızda kötü koku, kötü bir tat, yüksek vücut ateşi gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda da diş hekiminin implantı kontrol etmesinde fayda olacaktır.

Bu arada implantın tutmadığının çoğu zaman hastalar tarafından anlaşılmadığını da söyleyebiliriz. Genellikle bu durum diş hekimi tarafından yapılan kontrollerde fark edilir. Dolayısıyla implant sonrasında kontrole gitmek de önemlidir. Siz de implant sonrası ağrı konusunda merak ettiğiniz soruları yorum bölümüne yazabilirsiniz.

İlginizi çekebilir –> All on four

 

    Hemen Randevunuzu Oluşturun

    implant fiyatları

    İmplant Fiyatları Ne Kadar? Neye Göre Değişir?

    İmplant fiyatları son dönemde sıklıkla merak edilen hususlardan biri haline geldi. Özellikle eksik diş sorunu yaşayanlar ve takılıp çıkarılabilen protez dişlere sıcak bakmayanlar için bu konu daha fazla önem taşıyor. İmplant, çene kemiğine bir protez yerleştirilmesi ve kişiye özel olarak hazırlanan yapay dişin bu protez üzerine yerleştirilmesi prosedürü ile uygulanır.

    Eksik diş sorununu ortadan kaldıran implantın gerçek dişlerden ayırt edilmesi zordur. Sabit olması ve uzun süre kullanılabiliyor olması ise bu uygulamanın en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Günümüzde bu işlem için ne kadar bütçe ayrılması gerektiğine dair fikir edinmenizi sağlayacak bilgileri hemen aktaralım.

    Read more

    implant diş yapımı

    İmplant Diş Yapımı Nasıl Olur? Ne Kadar Sürer?

    İmplant diş yapımı diş eksikliği durumunda günümüzün en sık tercih edilen yöntemi haline geldi. Özellikle protez diş kullanmak istemeyenler için son derece cazip bir seçenek olan bu uygulama ile yüz güldüren sonuçlar elde edilebiliyor. İmplantın hasta açısından da konforlu bir süreçte tamamlanan işlemlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Eksik diş problemine karşı geliştirilen bu özel yöntem hakkında merak edilen tüm konulara açıklık kazandıracağız. İmplantın acı verip vermediği, tüm dişlere yapılıp yapılamadığı gibi konuları da mercek altına alacağız. Ancak öncesinde sıklıkla merak edilen bir konu olan seans sayısına değinelim.

    Read more

    box teknik

    Box Teknik Nedir? Nasıl Yapılır? Fiyatları Ne Kadar?

    Box teknik özellikle çene kemiğinde aşırı erime olan hastalar için ideal bir uygulamadır. Bu teknik sayesinde implant yapılması da mümkün hale gelir. Genel olarak kaybolan kemik dokusunun yeniden oluşturulması için kullanılan bir yapılandırma tekniği olduğunu söyleyebiliriz. İnsan kemik dokusuna uygun formda olmak kaydıyla laboratuvar ortamında hazırlanan kemikler, cerrahi yöntemle çene kemiğinin içerisine yerleştiriliyor. Bu sayede kaybolan çene kemiğinin yeniden yapılandırılması gerçekleştirilmiş oluyor.

    Read more

    all on four tekniği

    All On Four Tekniği Nedir? Nasıl Uygulanır?

    All on four tekniği 2003 yılından bu yana uygulanan ve aşırı düzeyde kemik kaybı meydana gelen hastalarda protezin sabitlenmesi prosedürüne dayanan bir tedavi konsepti olarak açıklanabilir. Kemik kaybına bağlı olarak protez kullanamayan hastalarda başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlayan bu tedavi kapsamında 4 ya da 6 implant ile protezin sabitlenmesi sağlanıyor.

    Böylece hastalar protez dişlerini sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor. Çiğneme, ısırma ya da konuşma gibi fonksiyonlarda hiçbir sıkıntıya sebebiyet vermiyor olması bu tedavinin gün geçtikçe daha fazla sayıda kişi tarafından tercih edilmesini beraberinde getiriyor. Bu tedaviden kimlerin faydalanabildiğine, tedavinin avantajlarına ve en çok merak edilen diğer konulara da değineceğiz. Ancak öncesinde nasıl yapıldığı konusuna açıklık kazandıralım.

    Read more

    İmplant nedir

    İmplant Nedir? Nasıl Yapılır? Fiyatları Ne Kadar?

    İmplant nedir konusu eksik dişi bulunanları çok daha yakından ilgilendiriyor. Çünkü bu tedavi eksik dişlerin tamamlanmasını amaçlayan, çene kemiğine titanyum vida yerleştirilmesi ve üzerine protez diş takılması prosedürü ile uygulanan bir tedavidir. Komşu dişlere hiçbir zarar vermiyor olması, implant tedavisinin sunduğu avantajlar arasında yer alıyor. Bu tedavide komuş dişlerin kesilmesine ya da inceltilmesine gereksinim olmaz. Aynı zamanda implant dişler, tıpkı doğal dişler gibi rahatlıkla kullanılabiliyor. Herhangi bir adaptasyon sürecine gerek kalmıyor.

    Bu tedavinin uygulanabilmesi için en önemli unsurlardan biri çene kemiğidir. Kemiğin tedaviye uygun bir yapıya sahip olması gerekiyor. Kemik yoğunluğunun az olması durumunda alternatif yöntemler tercih edilebilir ve çene kemiğinin daha yoğun bir form kazanması sağlanarak sonrasında implant tedavisine geçilebilir. Tedaviden sadece ileri derecede şeker hastalığına sahip olanlar, kanama sorunu yaşayanlar gibi spesifik bir hasta grubu faydalanamıyor. Bunun dışında hemen herkese uygulanabilen bir tedavi olduğunu belirtebiliriz.

    Read more

    Diş çekimi

    Diş Çekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

    Diş çekimi tedavinin mümkün olmadığı durumlarda ya da hastanın sağlığını korumak için zaruri bir durumun mevcudiyeti halinde, son çözüm olarak uygulanan bir işlemdir. Dişin çene kemiğinde bulunan ve soket adı verilen yuvasından ayrılarak ağızdan tahliye edilmesi işlemine diş çekimi adı veriliyor.

    Read more

    fiber post uygulaması

    Fiber Post Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

    Fiber post uygulaması dişe kanal tedavisi yapılmasının ardından devreye giren bir işlemdir. Dişte madde kaybının …

    Empress kuron kaplama

    Empress Kuron Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

    Empress kuron kaplama hiçbir metal madde kullanılmadan gerçekleştirilen ve son derece doğal görünen diş kaplama çeşitlerinden …

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar

    Dişlere Zarar Veren Alışkanlıklar Nelerdir?

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olmanız, diş sağlığınızı korumanız açısından önemlidir. …