Diş Teli Nasıl Takılır? Fiyatları Ne Kadar?

Diş teli nasıl takılır

Diş Teli Nasıl Takılır? Fiyatları Ne Kadar?

Diş teli nasıl takılır sorusu özellikle çapraşık diş yapısına sahip olanların yanıtını merak ettiği konulardan biridir. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde çapraşık diş yapısını düzeltmek için uygulanan tedavilerden biri de diş telleri oluyor. Ortodontik tedavi ile daha düzgün sıralanan bir diş yapısına sahip olmak mümkün olabiliyor.

Ancak diş teli tedavisinin sabır gerektirdiğini, uzun süreli bir tedavi olduğunu da belirtmek gerekiyor. Hastaların çok kısa bir süre içerisinde sonuç görmeyi beklememelerin de fayda var. Diş tellerinin diş çürümesine neden olduğu da tamamen yanlış bir düşüncedir. Aksine dişlerde çapraşık bir yapı olmasından kaynaklanan olası diş çürüklerini önleyen bir tedavi olduğunu belirtmek gerekir.

Diş Teli Kaç Yaşında Takılır?

Hastaların diş teli nasıl takılır konusu kadar merak ettikleri bir diğer konu da bu işlemin kaç yaşında yapılması gerektiği oluyor. Hatta sadece çocukluk döneminde diş teli takılabileceği, yetişkinlerin bu tedaviden faydalanamadığı yönünde düşüncelerle de karşılaşabiliyoruz. Fakat diş tellerinin her yaşta uygulanabildiğini belirtmek gerekiyor. Çocuklarda ise 9 yaşından itibaren çapraşık diş yapısının düzeltilmesi amacıyla diş teli uygulaması yapılabilir. Tedavi için en ideal dönemin 9 ile 14 yaş arası olduğunu da belirtelim.

Şayet erken yaşlarda diş teli tedavisi uygulanırsa sonuç daha hızlı alınabilir. Yetişkinlik döneminde tedavinin sonucunu görmek için biraz daha beklemek gerekebiliyor. Çocuklarda ve yetişkinlerde diş teli nasıl takılır sorusunun yanıtı aynıdır. Aynı teknikler kullanılarak diş tellerinin takılması işlemi gerçekleştirilir. Sonuç olarak ortodonti tedavisinden faydalanmak için bir yaş üst sınırı bulunmuyor.

Diş Teli Ne Kadar Süre Takılır?

Diş teli ne kadar sürede takılır

Elbette hastaların diş teli nasıl takılır konusu kadar üzerinde durdukları bir diğer konu da ne kadar süre takılması gerektiği oluyor. Ancak hastadaki ortodontik soruna bağlı olarak diş tellerinin ne kadar süre boyunca takılması gerektiği sorusunun yanıtı da değişir. Sadece 8 ayda tedavi sonucunu görmek mümkün olabildiği gibi diş tellerinin 30 ay boyunca takılı kalması da gerekebiliyor.

Dişlere diş telinin takılma süresi de yine diş teli nasıl takılır sorusu gibi hastaların yanıtını merak ettiği konulardan biridir. Genellikle 20 ila 30 dakika içerisinde diş tellerinin takılması tamamlanır. Hem alt hem de üst dişlere diş telinin takılması gerektiğinde bu süre biraz daha uzayabilir. Ortodontik tedaviye başlanmadan önce diş eti rahatsızlıklarının giderilmesi ve varsa çürük dişler için de tedavinin uygulanması gerekiyor.

Dişlerin hijyenik ve kuru hale gelmesi sağlandıktan sona diş teli nasıl takılır sorusunun da yanıtı olan işleme başlanır. Diş tellerinin kolaylıkla takılabilmesi için dudakları hafifçe yana çeken ekartör adlı aparat ağıza yerleştirilir. Bu aparat sayesinde arka dişler de diş hekimi tarafından rahatlıkla görülebilir. Aynı zamanda tükürüğü izole eden aparatların da kullanılması gerekebilir. Braket adı verilen aparatlar dişlere yapıştırılır. Braketler metal ya da porselen gibi farklı materyallerden üretilebiliyor.

Yapıştırma işleminde kullanılan materyal ise bonding adını taşıyor. Braketlerin dişe tutunmasını sağlayan bonding adı maddenin sağlığa herhangi bir zararının olmadığını da belirtelim. Braketlerin yapıştırılması tamamlandıktan sonra ark teli braketlerin içerisinden geçirilir ve bu uygulamanın tümü diş teli nasıl takılır sorusunun yanıtıdır. Kimi zaman tedavinin şekline bağlı olarak braketlerin lastik yardımı ile sabitlenmesi de söz konusu olabilir.

Diş Teli Fiyatları 2021

Hastalar diş teli nasıl takılır konusuyla birlikte diş teli fiyatlarını da merak ediyor. Ancak net bir fiyat belirtmek doğru olmaz. Diş teli tedavisinde kullanılan materyaller, hekimin deneyimi gibi çeşitli unsurlara bağlı olarak fiyatlar da değişkenlik gösterebilir.

Diş tellerinin sadece üst ya da sadece alt dişlere uygulanması ile her ikisine de uygulanması arasında da bir fiyat farkının olduğunun bilinmesi gerekir. Ancak genel olarak fiyatların yüksek olmadığını, makul bir bütçe ayırarak ortodontik tedavilerden faydalanabileceğini belirtebiliriz. Hastalar diş teli nasıl takılır konusunu araştırırken farklı fiyatlar ile karşılaştıklarını da sıklıkla dile getiriyor. Fakat fiyatların değişkenlik göstermesi son derece normal bir durumdur. Diş hekiminiz tarafından muayene edildikten sonra fiyat konusunda bilgi alabilirsiniz.

Diş Telleri Konuşmayı Etkiler mi?

Diş telleri konuşmayı etkiler mi

Özellikle yetişkin hastalar diş teli nasıl takılır konusunda diş tellerinin konuşmayı etkileyip etkilemediğini de merak ediyor. Bu konuda endişe duyulmasının nedeni genelde iş hayatı ve sosyal yaşantının konuşma sıkıntısı nedeniyle olumsuz etkileneceği endişesidir. Anne babalar ise çocuklarının diş teli tedavisi görmesi konusunda benzer endişeler yaşayabiliyor. Çünkü çocuklarında kalıcı bir konuşma bozukluğu gelişmesinden korkabiliyorlar. Ancak diş telleri kalıcı bir konuşma bozukluğu yaratmaz.

Hastaların diş teli nasıl takılır konusunda mutlaka bilmeleri gereken önemli ir unsur vardır. O da ilk haftanın adaptasyon süreci olarak değerlendirilmesi gerektiğidir. İlk hafta konuşma esnasında bası sıkıntılar yaşanabilir ancak kısa zamanda bu sıkıntılar ortadan kalkıyor. Konuşma bozukluğu gibi çeşitli problemler yaşanmadan diş telleri tedavi boyunca kullanılabiliyor.

Daha önce de değindiğimiz gibi diş teli tedavisi sabır gerektirir ve yavaş sonuç veren bir tedavi şeklidir. Bununla birlikte ortodontik tedavilerin sağladığı avantajları da göz ardı etmemek gerekiyor. Bu nedenle hastaların diş teli nasıl takılır konusunda tedaviyi avantajları ile birlikte ele alması, uzun vadede sağladığı faydaları da göz önünde bulundurması gerekir.

Diş Teli Takılırken Acıtır mı?

Hastaların kimi zaman diş teli nasıl takılır sorusunu sormalarının asıl amacı uygulama esnasında acı duyup duymayacakları oluyor. Hatta çok sayıda hastanın kliniğe bir hayli tedirgin geldiğini gözlemleyebiliyoruz. Fakat bu işlem tamamen acısız bir şekilde tamamlanıyor. Diş telinin takılması hastalarda herhangi bir acı, ağrı, sızı ya da kramp hissine neden olmaz.

Uygulama esnasında kanamanın da meydana gelmediğini belirtebiliriz. Hiçbir endişe duymadan diş teli takılması işleminden faydalanabilirsiniz. Zira diş teli takılması işleminden önce hastaya herhangi bir anestezi işlemi de yapılmıyor. Anestezinin yapılmıyor olmasının nedeni de bu işlemin hiçbir şekilde acı vermiyor olmasıdır.

Hastalar uygulama sonrasında klinikten gayet rahat bir şekilde ayrılabiliyor. Diş telleri nedeniyle beslenme konusunda da bir sorun yaşanmadığının altını çizmek gerekir. Sadece kullanılan materyallerin zarar görmemesi için asitli içeceklerden uzak durmakta fayda olacaktır. Aşırı şekerli yiyecekler de diş tellerine zarar verebilir ve bu yiyeceklerin tüketiminin de sınırlandırılması gerekebilir.

Diş Teline Lastik Neden Takılır?

Ortodontik tedavilerde diş teli nasıl takılır ya da neden diş teli lastiği kullanılır konuları da merak ediliyor. Farklı kalınlıklarda üretilebilen diş teli lastiği Dişlerin istenen yöne hareket etmesine yardımcı olan bir aparattır. Genellikle ortodontik tedavilerin son aşamalarında kullanılıyor olsa da daha erken dönemde de diş teli lastiği kullanımına gereksinim doğabilir.

Diş teli lastikleri ortodontik tedavi sürecindeki durumun sürekliliğini sağlama görevini üstleniyor da diyebiliriz. Bu lastikler, alt ve üst çenenin birbiri ile uyumunu sağlarken her iki çenede bulunan dişlerin konumunu korumasına da yardımcı olur. Diş teli lastikleri hasta tarafından takılıp çıkarılabilir. Ancak lastiklerin takılıp çıkarılması konusunda diş hekiminin önerilerinin ve uyarılarının dikkate alınması, tedavi sürecinin uzamaması bakımından çok önemlidir.

Bilginiz olsun –> Şeffaf plak

 

    Hemen Randevunuzu Oluşturun

    Write a Comment

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    fiber post uygulaması

    Fiber Post Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

    Fiber post uygulaması dişe kanal tedavisi yapılmasının ardından devreye giren bir işlemdir. Dişte madde kaybının …

    Empress kuron kaplama

    Empress Kuron Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

    Empress kuron kaplama hiçbir metal madde kullanılmadan gerçekleştirilen ve son derece doğal görünen diş kaplama çeşitlerinden …

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar

    Dişlere Zarar Veren Alışkanlıklar Nelerdir?

    Dişlere zarar veren alışkanlıklar hakkında bilgi sahibi olmanız, diş sağlığınızı korumanız açısından önemlidir. …